Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chili con carne till många


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Åse
  • Portioner: 20

Ingredienser

2 kg nötfärs
smör, eller olja att steka i
6 gula lökar
3 vitlök solo (motsv. 78 vitlöksklyftor)
7 gröna paprikor
4 st krossade tomater á 400 ml
0,75 dl tomatpuré
1 dl chilisauce
4 tärningar köttbuljong
1,5 msk chilipeppar
1 msk paprikapulver, rökt
0,5-1 msk spiskummin
3 msk kakao
salt, svartpeppar
tamarisoja efter smak
45 tetra bönor (kidney, stora vita)

Tillbehör:
sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.


Instruktioner

Fräs nötfärsen i omgångar. Hacka med stekspaden så den blir finfördelad.
Finhacka vitlök och gul lök. Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Fräs i lite smör eller olja.
Lägg över i stor kastrull och rör ner övriga ingredienser utom bönorna.
Låt småputtra i ca 1 timme, smaka av med soja, salt och peppar. Skölj bönorna i durkslag och rör ner innan servering.
Servera med sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.