Ingredienser
2 kg nötfärs
smör, eller olja att steka i
6 gula lökar
3 vitlök solo (motsv. 7–8 vitlöksklyftor)
7 gröna paprikor
4 st krossade tomater á 400 ml
0,75 dl tomatpuré
1 dl chilisauce
4 tärningar köttbuljong
1,5 msk chilipeppar
1 msk paprikapulver, rökt
0,5-1 msk spiskummin
3 msk kakao
salt, svartpeppar
tamarisoja efter smak
4–5 tetra bönor (kidney, stora vita)
Tillbehör:
sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.
Instruktioner
Fräs nötfärsen i omgångar. Hacka med stekspaden så den blir finfördelad.
Finhacka vitlök och gul lök. Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Fräs i lite smör eller olja.
Lägg över i stor kastrull och rör ner övriga ingredienser utom bönorna.
Låt småputtra i ca 1 timme, smaka av med soja, salt och peppar. Skölj bönorna i durkslag och rör ner innan servering.
Servera med sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.