Skriv ut

Chicken Fingers LCHF / Paleo

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Marinad

  • 1 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk tamarisojasoja
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • lite salt & peppar

Kyckling

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 3 ägg
  • 150 g parmesan
  • 56 dl mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i långa remsor, ca 3-4 remsor från en kycklingfie.
  2. Förbered marinaden och marinera kycklingen, gär nåhgra timmar i kylskåp!
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Vispa äggen.
  5. Riv osten och blanda med mandelmjöl. Blanda ner kryddorna i mjölet.
  6. Ta fram två plåtar och pensla den med olja.
  7. Doppa kycklingen först i ägg sedan i mjölet, se till att det täcks ordentligt!
  8. Sätt in plåtarna i ugnen och låt gå klara i ca 15-20 minuter. Vänd gärna efter halva tiden.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8