Skriv ut

Champinjon och färskostfylld köttfärslimpa

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

1 kg nötfärs
2 ägg
3 dl mjölk
1 dl pofiber
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk tamarisoja
1/2 riven gul lök
1 ask cantadou, valfri smak tex 4 peppar.
200 gram grovhackade, smörstekta champinjoner

Brunsås:
5 dl grädde
1,5 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond
1 msk sockerfri lingonsylt


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg pofibern i blöt i mjölk i ca 5 minuter. Blanda sedan ner övriga ingredienser.
Ringla lite olivolja i en stor ugnsform och fördela nötfärsen i mitten, platta ut lite och gör en fördjupning i mitten. Fördela ost & champinjonerna ovanpå.
Vik sedan upp sidorna så fyllningen täcks, forma en limpa. Lägg i grönsakerna runt om.
Smält lite smör och blanda ner lite kinesisk soja (ca 50/50) och pensla sedan limpan med detta och blanda ner lite över grönsakerna. Salta grönsakerna ytterligare.
Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 175 grader. Sätt gärna in en ugnstermometer i köttfärslimpan, den ska vara 70 grader – då är den klar. Ca 45 minuter.
Såsen:
Koka upp grädden och i med övriga ingredienser, låt allt småputtra några minuter tills såsen tjocknat.