Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cashewpanerad torsk med hollandaise


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

4 torskfiléer
1 dl Pofiber
2 äggvitor
200 gram cashewnötter
salt, vitpeppar
smör att steka i

Hollandaise:

300 g smör
4 äggulor
2 msk citronjuice
2 msk creme fraiche
salt, vitpeppar


Instructions

Gör hollandaisen först:
Smält smöret på medelstark värme.
Skira det, dvs använd bara det genomskinliga, det vita i botten silas bort.
Lägg citronjuice, äggulor, creme fraiche i hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll sakta ner det smälta smöret medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer citronjuice.

Hacka cashewnötterna grovt.
Vispa ihop äggvitorna och häll pofiber i en skål.
Salta och peppra filéerna och doppa först i pofiber, sedan i äggvita, sedan i de hackade nötterna.
Stek i medelstark värme 2,5-3 minuter på varje sida i rikligt med smör.
Servera med citronklyfta, kokt blomkål och den goda hollandaisen.