CAJUNKYCKLING – krämig kycklingrätt

av Åse

Om du gillar kycklingrätter med ordentligt med smak och en krämig sås så tror jag att du kommer att uppskatta den här precis lika mycket som vi gör!
Det här är också en rätt som är lätt att anpassa efter smak. Mer hetta, mindre hetta, grönare tillbehör eller något riktigt mättande

Stek strimlad kyckling eller valfri del av kycklingen.
I med kryddor och mejeri och låt det  puttra ihop.
Man kan servera vad som till den här rätten.
Ris, pasta , potatis och för lågkolhydratalternativ: Blomkålsrris, rostade grönsaker/rotfrukter.
Jag hade ugnsrostade grönsaker:  1 butternutpumpa, 2 zucchinis, 1 rödlös, 2 paprikor, olivolja och salladskrydda. Toppat med feta.

Annons för TrendRehabBLACK WEEK - Min kod 56KILO ger just nu 30% rabatt - även på redan nedsatta priser! Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

Färdigt att servera!

Receptet kommer här!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

CAJUNKYCKLING – krämig kycklingrätt


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
2 msk smör / olja
2-3 msk cajunkrydda (eller mer efter smak)
2 röd paprika, strimlad
3 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk kycklingfond
2 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
Färsk persilja eller gräslök till topping

Cajunkrydda
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
½ msk torkad oregano
½ msk torkad timjan
1 msk cayennepeppar (efter hur starkt du vill ha det)
½ msk svartpeppar
1 msk salt


Instruktioner

Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek den i smör eller olja tills den får fin färg och krydda med cajunkrydda, paprikapulver, salt och peppar.
Tillsätt vitlök och paprika och låt fräsa med en stund.
Häll i grädde, crème fraîche och fond och låt sjuda utan lock i cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen blivit krämig. Smaka av med ev mer cajunkrydda, salt, peppar.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna