Om du gillar kycklingrätter med ordentligt med smak och en krämig sås så tror jag att du kommer att uppskatta den här precis lika mycket som vi gör!
Det här är också en rätt som är lätt att anpassa efter smak. Mer hetta, mindre hetta, grönare tillbehör eller något riktigt mättande

Stek strimlad kyckling eller valfri del av kycklingen.
I med kryddor och mejeri och låt det puttra ihop.
Man kan servera vad som till den här rätten.
Ris, pasta , potatis och för lågkolhydratalternativ: Blomkålsrris, rostade grönsaker/rotfrukter.
Jag hade ugnsrostade grönsaker: 1 butternutpumpa, 2 zucchinis, 1 rödlös, 2 paprikor, olivolja och salladskrydda. Toppat med feta.


Färdigt att servera!



Receptet kommer här!
Print
CAJUNKYCKLING – krämig kycklingrätt
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
2 msk smör / olja
2-3 msk cajunkrydda (eller mer efter smak)
2 röd paprika, strimlad
3 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk kycklingfond
2 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
Färsk persilja eller gräslök till topping
Cajunkrydda
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
½ msk torkad oregano
½ msk torkad timjan
1 msk cayennepeppar (efter hur starkt du vill ha det)
½ msk svartpeppar
1 msk salt
Instruktioner
Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek den i smör eller olja tills den får fin färg och krydda med cajunkrydda, paprikapulver, salt och peppar.
Tillsätt vitlök och paprika och låt fräsa med en stund.
Häll i grädde, crème fraîche och fond och låt sjuda utan lock i cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen blivit krämig. Smaka av med ev mer cajunkrydda, salt, peppar.







