Bruschetta med chèvre crème & rostade tomater

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 25 år.

Strålande betyg till Crémant de Bourgogne Brut Rosé!

FULL POTT! 5 av 5, Boxtoppen oktober 2025

Det här mousserande vinet är en elegant bubblare och den passar lika bra att ta fram en vardag som att lyfta till en helgmiddag.
Druvorna består av en blandning mellan Chardonnay och Pinot Noir, med en liten del Aligoté och Gamay. Vinet har genomgått sin andra jäsning på flaska enligt den traditionella metoden och fått vila 12–18 månader.
Doftprofilen är härligt fruktig med röda bär, persika, citrus och en lätt ton av rostad brioche.
Smaken är torr och frisk – med hallon, smultron, persika och örter – och har eleganta bubblor plus lång eftersmak.

Priset? 129 kr, vilket i bubbelvärlden med dagens Champagnepriser känns rejält bra.
Läs mer om Crémant de Bourgogne Brut Rosé HÄR och vinet kan enkelt beställas till ert lokala systembolag!
Volym: 75cl
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 0,8gr/100ml
Serveras: Väl kylt till omkring 8-10 °C

Matcha med rätt tilltugg

Så – vad ska man ha till? Jag har valt att plocka fram en favorit: bruschetta med chèvre crème och rostade tomater. Den här kombon känns som ett naturligt val till rosébubbelns friska, bäriga och lätta karaktär.
Chèvre crèmen bidrar med krämighet och en mild syra som möter bubblornas friskhet.
De rostade tomaterna och brödet ger textur och smakkontrast som vinets mousse och fruktighet lyfter upp.

Om ni inte äter bröd så kan jag rekommendera att antingen göra chèvre crème korgar eller flarn av parmesan och servera med chèvre crèmen.

GULD! Elegant rosébubbel med toner av röda bär, citrus och en lätt brödig nyans. Charmig och prisvärd rosé för både vardag och fest. Dryckeslistan, oktober 2025

Läs mer om Crémant de Bourgogne Brut Rosé HÄR och vinet kan enkelt beställas till ert lokala systembolag!

Njut bubblet med de här godingarna så är helgen räddad!
Skål och smaklig måltid! 🍾

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bruschetta med chèvre-crème & rostade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

8 skivor bruschetta-bröd (gärna med vitlök & persilja)
100 g chèvre (getost)
100 g grekisk yoghurt eller naturell yoghurt
Små tomater i olika färger (ca 300–400 g)
½ dl olivolja
2 hela vitlöksklyftor (hälften krossade, skalet kvar)
Salt & peppar efter smak
Färsk basilika eller färsk oregano, att toppa med


Instructions

Sätt ugnen på 200 °C.
Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsform tillsammans med de krossade vitlöksklyftorna. Ringla över olivoljan, salta och peppra.
Rosta i ugnen tills tomaterna fått lite färg och är mjuka, cirka 25–30 minuter.
Under tiden: Mosa ihop chèvre och yoghurt med en gaffel till en slät crème. Smaka av med peppar (och ev lite salt om behövs).
Rosta eller grilla brödskivorna tills de får fin färg.
Bred chèvre-crèmen på varje brödskiva, fördela de rostade tomaterna ovanpå och toppa med färsk basilika eller oregano.
Servera direkt så att brödet är knaprigt och tomaterna varma.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Annons för TrendRehabMin kod 56KILO ger 20% rabatt - även på redan nedsatta priser Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab