Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lövbiffsrullader med mozzarella och röd pesto


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

No reviews

Ingredienser

  • 10-12 skivor lövbiff
  • 3 st mozzarella
  • 12 skivor salami
  • 150 g röd pesto
  • 1/2 kruka basilika
  • salt, peppar
  • smör att steka i
  • tandpetare
  • ca 1 liter vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande fond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja


Instruktioner

  1. Lägg skivorna på en skärbräda. Även om det redan är tunt – banka det försiktigt mellan plastfilm med köttklubba eller kavel. Det bryter ner fibrerna och gör köttet mjukt, salta och peppra båda sidorna. Skär mozzarellan i skivor, sedan i strimlor. Fördela fyllningen på skivorna och vik in sidorna lite över fyllningen och rulla sedan ihop. Fäst kanten med tandpetare.
  2. Stek i smör i het panna så rulladerna får fin färg. Häll sedan på vatten och buljong så det knappt täcker och låt sjuda utan lock i ca 45 minuter. Fyll på med mer vatten om det behövs.
  3. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar. Lägg rulladerna i pannan med såsen och låt puttra ihop i ca 10-15 min.
  4. När de är klara – låt dem vila i 10–15 minuter med locket på. Då sätter sig smakerna och fibrerna slappnar av.

Nutrition

  • Serving Size: 4