Skriv ut

Bovetefrallor

  • Förberedelsetid: 110
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 130

Scale

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 9 dl kallt vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 420 g bovetemjöl (ca 7 dl)
  • 240 g rismjöl (ca 4 dl)
  • 40 g psylliumfröskal (0,75 dl)

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i kallt vatten. Jag använde flatblandaren till min Kitchen Aid.
  2. Mät upp och blanda de övriga ingredienserna. Jag vägde upp allt mitt, så det blev exakt.
  3. Vispa några minuter och låt allt sedan svälla i 10 minuter. Degen kommer vara kladdig men med studs i så bullar ska kunna rullas med blöta eller inoljade händer. Lägg på plåt med bakpapper och strö lite bovetemjöl över och låt sedan jäsa i 90 minuter med kökshandduk över.
  4. Sätt ugnen på 225 grader och baka av bullarna i 20 minuter.
  5. Låt bullarna kallna helt innan de skärs upp, annars blir bullarna kladdiga.

Notering

Jag använde

  • Risenta bovememjöl + rismjöl
  • Finax Psyllium

Näringsinnehåll

  • Portioner: 15