Ingredients
- 50 g jäst
- 9 dl kallt vatten
- 1,5 tsk salt
- 420 g bovetemjöl (ca 7 dl)
- 240 g rismjöl (ca 4 dl)
- 40 g psylliumfröskal (0,75 dl)
Instructions
- Rör ut jästen i kallt vatten. Jag använde flatblandaren till min Kitchen Aid.
- Mät upp och blanda de övriga ingredienserna. Jag vägde upp allt mitt, så det blev exakt.
- Rör ihop degen några minuter och låt allt sedan svälla i 10 minuter. Degen kommer vara kladdig men med studs i så bullar ska kunna rullas med blöta eller inoljade händer. Lägg på plåt med bakpapper och strö lite bovetemjöl över och låt sedan jäsa i 90 minuter med kökshandduk över.
- Sätt ugnen på 225 gr.ader och baka av bullarna i 20 minuter.
- Låt bullarna kallna helt innan de skärs upp, annars blir bullarna kladdiga.
Notes
Jag använde
- Risenta bovememjöl + rismjöl
- Finax Psyllium
- Prep Time: 110
- Cook Time: 20
Nutrition
- Serving Size: 15

