Skriv ut

Blomkålssoppa med vitt vin och parmesan.

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 25

Scale

Ingredienser

  • 2 blomkålshuvuden (á 800 gr)
  • 2 gula lökar
  • olivolja
  • 1.7 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 23 st grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • 0,75 dl vitt vin
  • (2 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt.
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 dl parmesan + extra till servering
  • några droppar tryffelolja

Instruktioner

  1. Finhacka löken och fräs i lite olivolja.
  2. Skär ner blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrull. Lägg över löken och fyll på med vattnet och buljongen. Koka i ca 15 minuter och smaka sedan av med grädde, salt och peppar och vin. Mixa soppan slät. Rör ner osten.
  3. Stek baconet knaprigt och servera soppan med baconströssel och bladpersilja.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8