Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blomkålssoppa med vitt vin och parmesan.


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 25

Ingredienser

  • 2 blomkålshuvuden (á 800 gr)
  • 2 gula lökar
  • olivolja
  • 1.7 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 23 st grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • 0,75 dl vitt vin
  • (2 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt.
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 dl parmesan + extra till servering
  • några droppar tryffelolja

Instruktioner

  1. Finhacka löken och fräs i lite olivolja.
  2. Skär ner blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrull. Lägg över löken och fyll på med vattnet och buljongen. Koka i ca 15 minuter och smaka sedan av med grädde, salt och peppar och vin. Mixa soppan slät. Rör ner osten.
  3. Stek baconet knaprigt och servera soppan med baconströssel och bladpersilja.
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 20

Nutrition

  • Serving Size: 8

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!