Ingredienser
- 2 blomkålshuvuden (á 800 gr)
- 2 gula lökar
- olivolja
- 1.7 liter vatten
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2–3 st grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl grädde
- 0,75 dl vitt vin
- (2 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt.
- 1 kruka bladpersilja
- 1 dl parmesan + extra till servering
- några droppar tryffelolja
Instruktioner
- Finhacka löken och fräs i lite olivolja.
- Skär ner blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrull. Lägg över löken och fyll på med vattnet och buljongen. Koka i ca 15 minuter och smaka sedan av med grädde, salt och peppar och vin. Mixa soppan slät. Rör ner osten.
- Stek baconet knaprigt och servera soppan med baconströssel och bladpersilja.
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 8