Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Biff Curry med sötpotatis i kokosmjölk


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Scale
  • 1 kilo lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök solo
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 tsk gul curry
  • 3 cm riven ingefära
  • 3 tsk sambal oelek
  • 800 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • saften av 1 citron
  • 1 sötpotatis
  • kokosolja och smör att steka i

Instruktioner

  1. Skär lövbiffen i strimlor och stek i omgångar i het panna med kokosolja utan smak och smör. Salta och peppra och lägg över i Crockpot eller stor gryta.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i olja, krydda med kanel, kardemumma, spiskummin, curry, ingefära och sambal oelek. Rör ner kokosmjölk, pressa i citronen och smaka av med salt.
  3. Skala sötpotatisen och skär i 2 cm skivor och dela sedan en gång på tvären. Lägg i grytan och häll såsen över kött och potatis. Sätt Crockpoten på 4 timmar HIGH eller 8 timmar LOW. Efter 4 timmar high, sätt resterande 1-2 timmar på LOW.
  4. Vid tillagning i gryta på spis, låt puttra i 2 timmar på låg till medel värme.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8