Skriv ut

Zucchiniplättar merd kallrökt lax, ägg och snabb hollandaise

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

  • Zucchiniplättar:
  • 1 squash á 500 g
  • 1 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk fiberhusk
  • salt och chiliflakes
  • Hollandaise:
  • 200 gram smör
  • 1 msk färsk citronjuice
  • salt, vitpeppar
  • 2 äggulor

Instruktioner

  1. Riv squashen grovt och lägg i durkslag, salta lite och låt dra en stund. Krama ur vätskan ur squashen så gott det går.
  2. Vispa ägg och krydda lite med chiliflakes. Blanda ner squashen och riven ost och fiberhusk och blanda. Låt stå en stund. Stek sedan i kokosfett utan smakpå medelstark värme tills plättarna fått fin färg.
  3. Hollandaisen: Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
  4. Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern. Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Montera med kallrökt lax och ägg.