Ingredienser
- Zucchiniplättar:
- 1 squash á 500 g
- 1 ägg
- 2 dl riven ost
- 2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- salt och chiliflakes
- Hollandaise:
- 200 gram smör
- 1 msk färsk citronjuice
- salt, vitpeppar
- 2 äggulor
Instruktioner
- Riv squashen grovt och lägg i durkslag, salta lite och låt dra en stund. Krama ur vätskan ur squashen så gott det går.
- Vispa ägg och krydda lite med chiliflakes. Blanda ner squashen och riven ost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och blanda. Låt stå en stund. Stek sedan i kokosfett utan smakpå medelstark värme tills plättarna fått fin färg.
- Hollandaisen: Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
- Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern. Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Montera med kallrökt lax och ägg.