Skriv ut

Wokad biff med bambuskott

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 140
  • Tillagningstid: 30
  • Totaltid: 170

Scale

Ingredienser

  • 1 kg lövbiff (innanlår)

Marinad

  • 1 dl tamarisoja
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Wokgrönsaker

  • 2 färska broccolistånd
  • 2 burkar skivade bambuskott (Asia)
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 purjolök
  • 250 g färska champinjoner
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljong
  • 3 msk oxfond
  • 2 msk oyestersås
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk sesamolja
  • Kokosfett till stekning

Instruktioner

  1. Blanda ihop marinaden och strimla köttet och lägg ner. marinera i minst 2 timmar.
  2. Skiva champinjonerna, strimla purjolöken och bryt loss broccolin till små buketter.
  3. Stek i kokosfett på hög värme och lägg i stor gryta.
  4. Häll bort marinaden från köttet (spara!) och stek köttet snabbt på hög värme i omgångar, lägg ner i grytan.
  5. Lägg ner bambuskotten, kastanjerna och marinaden och fyll på med: vatten, buljongtärning, fond, oyestersås, rostade sesamfrön.
  6. Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.
  7. Innan servering rör ner sesamoljan.

Notering

  • Jag serverade Body Science Fettuccine shirataki nudlar till.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6