Ingredients
- 4 dl mandelmjöl
 - 4 dl pofiber
 - 4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
 - 3 tsk bakpulver
 - 2 tsk salt
 - 6 ägg
 - 125 gram smör
 - 5 dl fet yoghurt
 - 1 paket Santa Maria Vörtmix (90 g) alt egen vörtkryddning *
 
Instructions
- Sätt ugnen på 175 gr.
 - Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna + vörtmixen.
 - Låt degen svälla i 10 minuter.
 - Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen.
 - Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemperatur 90 grader).
 - Känn efter med sticka att den är klar.
 
Notes
- 171 kcal, 5 g protein, 6 g kolhydrater, 14 g fett per skiva (med vörtmix)
 - * Egen vörtkryddning
 - Knappt 1,5 msk malda pomeransskal
 - 1 msk stött anis och fänkål
 - 2 tsk malda kryddnejlikor
 - 2 tsk ingefära
 - 0,5 tsk kardemumma
 - ev lite sötning som honung
 
Nutrition
- Serving Size: 20
 

