Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Laxfilé med citronsås


  • Författare: Åse

Beskrivning

2 portionsbitar laxfilé
olivolja
salt, peppar
vitpeppar
1 msk smör
1 schalottenlök
1 citron, saften och lite av skalet
1/2 dl vitt fylligt vin
1.5 dl grädde
50 g smör i tärningar
Fishsauce (eller salt)


Ingredienser

Sätt ugnen på 150 gr.
Lägg laxfiilén i en smord ugnsform, ringla lite olivolja över och salta och peppra.
Sätt en termometer i laxen och ta ut den när laxen är 47-48 gr. Ca 30 min.

Finhacka schalottenlöken och lägg i kastrull med citronjuice och vitt vin. Låt reducera tills det knappt är någon vätska kvar utan en bara en lite tjockare röra.
Rör ner grädde och tärning efter tärning smör, vispa under tiden. Smaka av med några droppar fishsauce eller salt och ta bort från plattan.
Servera med valfritt tillbehör, som palsternackspuré eller palsternackspytt tex.