Ingredienser
Pannacotta
- 2 blad gelatin
- 2 dl grädde
- 3 dl vaniljkvarg utan socker
- 3 tsk sötning (ica sötströ är mitt val)
- 1/2 dl jordgubbssylt utan socker *
- Saften och skalet av 1 lime
Topping
- 10 jordgubbar
- 2 passionsfrukter
Instruktioner
- Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och sötning.
- Rör ner gelatinbladen och låt svalna några minuter. Blanda ner vaniljkvarg, sylt och lime. Skeda upp i 4 mindre glas och låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
- Skär jordgubbarna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
- Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och skeda över pannacottan vid servering.
Notering
- * Önos har en variant annars fungerar det hur bra som helst med att värma tinade frysta jodgubbar i en kastrull och mosa med gaffel till sylt, söta efter behov.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4