Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vaniljpannacotta på kvarg med jordubbar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Pannacotta

  • 2 blad gelatin
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vaniljkvarg utan socker
  • 3 tsk sötning (ica sötströ är mitt val)
  • 1/2 dl jordgubbssylt utan socker *
  • Saften och skalet av 1 lime

Topping

  • 10 jordgubbar
  • 2 passionsfrukter

Instruktioner

  1. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och sötning.
  2. Rör ner gelatinbladen och låt svalna några minuter. Blanda ner vaniljkvarg, sylt och lime. Skeda upp i 4 mindre glas och låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
  3. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
  4. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och skeda över pannacottan vid servering.

Notering

  • * Önos har en variant annars fungerar det hur bra som helst med att värma tinade frysta jodgubbar i en kastrull och mosa med gaffel till sylt, söta efter behov.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4