Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsomelett med rökt lax, spenat och sparris


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Ingredienser

Scale
  • 8 ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • peppar
  • Spenat 450 g fryst
  • 1 gul lök
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl v-botten
  • 1 knippe Sparris

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Fräs spenaten i stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta och peppra, lägg i botten på en ugnsform. Fräs finhackad lök i smör och lägg ovanpå. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen. Skär bort den grova stammen på sparrissarna och koka upp snabbt, häll av i durkslag. Lägg ner sperrisen i äggstanningen.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg eventuellt på ett folie sista 10 minutrarna. Låt stå kvar i ugnen på efetrvärme i ca 5 minuter och låt sedan svalna innan den serveras.
  3. Skär i portionsbitar vid servering.