Skriv ut

Ugnsomelett med rökt lax, spenat och sparris

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • peppar
  • Spenat 450 g fryst
  • 1 gul lök
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl v-botten
  • 1 knippe Sparris

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Fräs spenaten i stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta och peppra, lägg i botten på en ugnsform. Fräs finhackad lök i smör och lägg ovanpå. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen. Skär bort den grova stammen på sparrissarna och koka upp snabbt, häll av i durkslag. Lägg ner sperrisen i äggstanningen.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg eventuellt på ett folie sista 10 minutrarna. Låt stå kvar i ugnen på efetrvärme i ca 5 minuter och låt sedan svalna innan den serveras.
  3. Skär i portionsbitar vid servering.