Ingredienser
- 8 ägg
- 1 dl grädde
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- peppar
- Spenat 450 g fryst
- 1 gul lök
- 200 gr. kallrökt lax
- 1 dl lagrad ost som västerbotten
- 1 knippe Sparris
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Fräs spenaten i stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta och peppra, lägg i botten på en ugnsform. Fräs finhackad lök i smör och lägg ovanpå. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen. Skär bort den grova stammen på sparrissarna och koka upp snabbt, häll av i durkslag. Lägg ner sperrisen i äggstanningen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg eventuellt på ett folie sista 10 minutrarna. Låt stå kvar i ugnen på efetrvärme i ca 5 minuter och låt sedan svalna innan den serveras.
- Skär i portionsbitar vid servering.