Skriv ut

Balsamicokyckling Fajitastyle

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 kycklingfilér, utbankade och strimlade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 paprikor
  • 1 knippe sparris
  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl mörk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk torkad rosarin
  • 1,5 msk torkad timjan

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr varmluft.
  2. Strimla kycklingen och skär paprikor och röd lök i strimlor/klyftor. Skala vitlöken. Skär sparrisen i två delar. Salta och peppra kycklingen.Blanda allt i en påse och lägg sedan ut på bakplåtspapper (inte smörpapper med andra ord) på en stor ugnsplåt.
  3. Fördela gärna kycklingen på en plåt och rönsakerna på en annan för det kan vara så att kycklingen är klar lite tidigare.
  4. Grilla i ugn ca 20-25 minuter.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4