Skriv ut

Tonfiskpasta i krämig sås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i vatten á 150 g tonfisk
  • 1 gul lök
  • 400 ml körsbärstomater på burk
  • 2 dl grädde
  • 3 msk soltorkade tomatcreme
  • 1 dl vitt vin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • salt, peppar
  • riven parmesan
  • ruccola
  • smör/kokosolja/olivolja att steka i

Instruktioner

  1. Finhacka löken och fräs i lite smör eller kokosolja.
  2. Rör ner avrunnen tonfisk, tomater, grädde, soltorkade tomatcreme, vin, finhackad vitlök och buljong. Låt puttra några minuter och smaka av med salt & peppar.
  3. Servera på en bäd av ruccola och lite riven /flagad parmesan.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4