Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tomat- och Vinbräserad kyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 liten kruka rosmarin
1 burk krossade tomater (jag älskar Mutti!)
3 dl vitt vin
1 gul lök
1/2 röd lök
1/2  squach
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl grädde
salt, peppar, ljus soja
smör eller kokosolja utan smak att steka i


Instruktioner

Putsa kycklingfilén från hinnor och skär i bitar om ca 3 cm.
Skär alla grönsakerna i mindre bitar.
Stek kycklingen i matfettet på ganska hög värme, det ska bara få lite färg. Lägg ner grönsakerna efter någon minut och låt steka med kycklingen. Häll i vinet och låt koka in ca 3 minuter. Häll på tomatkrossen och finhackad rosmarin.
Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme i 20 minuter. Rör ner grädde sista 5 minutrarna och smaka av med lite ljus soja.