Skriv ut

Thaisallad med halstrad lax

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

360 g urbenad laxrygg (Sashimilax)

Marinad:

2 msk olivolja
1 msk sesamolja
3 msk tamarisoja
1 pressad lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
1 näve grovt hackad koriander
1/2 urkärnad finhackad röd chili

Sallad:
80 g Babyspenat
4 rädisor, skivade
1 avokado, skivad
4 stjälkar salladslök, skivad
ev. lite svarta sesamfrön till topping


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till marinaden och marinera laxen en stund, gärna i kylskåp några timmar för maximal smak.
Stek i het panna 20-30 sekunder på varje sida.
Blanda babyspenaten med resterande marinad och lägg upp på tallrik med de övriga ingredienserna.
Lägg upp laxen och dela den lite i mindre bitar med en kniv.