Ingredienser
100 g röd curry
1 msk färsk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
kokosolja att steka i
4 salladslökar
1 tsk sambal oelek
1 citrongräs (finns inlagda Santa maria)
rivet skal av 1 lime
3 burkar kokosmjölk
saften av 1 lime
1 fiskbuljong
1 msk fishsauce
220 g wokgrönsaker (minimajs, bambuskott, morot, paprika, vattenkastanj tex) – konserv eller fryst eller färsk
12 sugarsnaps
1 kruka hackad färsk koriander
4 portionsbitar laxfiléer, i kuber om 3 cm
4 portionsbitar torskryggfiléer (eller torskfilé), i kuber om 3 cm
300 g Handskalade räkor
Instruktioner
Finhacka vitlöken, riv ingefäran.
Fräs tillsammans med röd curry i kokosolja.
Rör ner skivad salladslök (ta bort mkt av blasten), sambal oelek och limeskal. Om du använder färsk citrongräs, banka på den och skär sedan i mindre skivor. Om inlagd används, ta tre bitar och skär i mindre skivor.. Rör ner kokosmjölk och kryddor som fishsauce, buljong och limesaft. Rör ner grönsakerna och smaka av allt. Låt puttra 10 minuter. Rör ner fisken och låt koka upp snabbt. Stäng av plattan och låt stå någon minut. Rör ner räkor och nästan all koriander innan servering.
Garnera de serverade skålarna med färsk koriander och halverade limeskivor.
- Kategori: fisk
- Cuisine: orientalisk