Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Thaiköttbullar med röd curry och kokosmjölk


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 25

Ingredienser

Köttbullar

  • 1 kilo kycklingfärs eller kycklingfilé som mixas till färs (det gör jag)
  • 1 tsk röd currypasta
  • 2 ägg
  • 1 gul lök
  • 2 msk pofiber
  • 1 näve grovhackad koriander
  • 1 msk fish sauce
  • 1 msk tamarisoja

Kokossåsen

  • 2 burkar (400 g) ekologisk kokosmjölk
  • 23 msk röd currypasta (beroende på hur starkt du vill ha det)
  • 2 tsk hackad koriander (blue Dragon)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Grönsaker (jag hade gröna bönor, minimajs och bambuskott)
  • 1 msk fish sauce eller 1 msk kycklingfond
  • 2 msk tamari soja
  • 1 gul eller röd chili chili
  • rivet skal av 1/2 lime + saften
  • ev salt och peppar

Instruktioner

  1. Mixa kycklingen till färs eller använd kycklingfärs och blanda ingredienserna till köttbullarna. Koka upp vatten med 1 buljongtärning och släpp ner de rullade köttbullarna. När de flyter upp är köttbullarna klara, låt rinna av i durkslag. Stek dem sedan i kokosfett tills de fått fin färg.
  2. Fräs vitlök med bönor och minimajs. Rör ner curryn. Häll ner kokosmjölk och kryddor och låt allt småputtra 5 minuter. Red eventuellt med stärkelsefri redning (jag använder conjacrot)
  3. Smaka av med salt och peppar. Låt köttbullarna puttra med de sista minutrarna.
  4. Servera med lime och lite färsk koriander.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8