1 kilo kycklingfärs eller kycklingfilé som mixas till färs (det gör jag)
1 tsk röd currypasta
2 ägg
1 gul lök
2 msk pofiber
1 näve grovhackad koriander
1 msk fish sauce
1 msk tamarisoja
Kokossåsen
2 burkar (400 g) ekologisk kokosmjölk
2–3 msk röd currypasta (beroende på hur starkt du vill ha det)
2 tsk hackad koriander (blue Dragon)
1 finhackad vitlöksklyfta
Grönsaker (jag hade gröna bönor, minimajs och bambuskott)
1 msk fish sauce eller 1 msk kycklingfond
2 msk tamari soja
1 gul eller röd chili chili
rivet skal av 1/2 lime + saften
ev salt och peppar
Instruktioner
Mixa kycklingen till färs eller använd kycklingfärs och blanda ingredienserna till köttbullarna. Koka upp vatten med 1 buljongtärning och släpp ner de rullade köttbullarna. När de flyter upp är köttbullarna klara, låt rinna av i durkslag. Stek dem sedan i kokosfett tills de fått fin färg.
Fräs vitlök med bönor och minimajs. Rör ner curryn. Häll ner kokosmjölk och kryddor och låt allt småputtra 5 minuter. Red eventuellt med stärkelsefri redning (jag använder conjacrot)
Smaka av med salt och peppar. Låt köttbullarna puttra med de sista minutrarna.