Skriv ut

Thai kycklingsallad med thaimajonnäs

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-3 1x

Scale

Ingredienser

Thaimajonnäs / dressing:
1 dl majonnäs
23 tsk tamarisoja
2 cm riven ingefära
12 tsk srirachasås eller annan het chilisås
2 msk grovt hackad koriander
rivet skal av 1 lime
späd med lite vatten till önskad konsistens

Salladen:
2 stora kycklingfiléer
4 lemongrass på burk
2 vitlöksklyftor, finhackade
12 msk kokosolja
1 tsk chiliflakes
1 pressad lime
1 msk fishsauce
1 msk torkade keffir limeblad
1 msk tamarisoja
2 msk vatten
1 påse sjögräsnudlar (Risberg)
5 dl Blandad sallad
2 dl Råkost (virkål, morot)
6 rädisor, i skivor
1/2 spetspaprika
10 sugarsnaps
1/2 dl cashewnötter
Topping: grovhackad koriander + srirachasås


Instruktioner

Börja med majonnäsen och förvara den kall.
Strimla kycklingen.
Skiva lemongrassen och fräs i olja med vitlök och chiliflakes. Rör ner kycklingen och låt allt steka ihop. Rör ner ta,arisoja, fishsauce, keffir limebladen, limejuice och lite vatten om det behövs. Låt allt puttra ihop några minuter tills kycklingen är klar. Dra bort från plattan.
Skölj sjögräsnudlarna och lägg i stekpannan med kycklingen. Rör ihop allt. Addera eventuellt till lite tamarisoja.
Lägg upp grönsakerna på tallrik och fördela kycklingen och sjögräsnudlarna över. Toppa med cashewnötter, koriander och thaidressingen. PS! Gott att blanda ihop allt så sjögräsnudlarna tar smak av dressingen!