Ingredienser
500 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås (ca 200 g)
1 tub mjukost a 250 g (valfri smak)
2 dl crème fraiche
1 röd, hackad paprika
1/2 burk majs
2 dl riven ost, tex riven mozzarella
1 springform
2–3 stora tortillas
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut tortillabröden i en springform så de täcker både botten och kanter, de får gärna gå lite omlott.
Fräs den hackade löken tillsammans med köttfärsen i en stekpanna tills färsen är genomstekt. Rör ner tacokryddan och tacosåsen och låt puttra några minuter så smakerna blandas.
Blanda ihop mjukosten med crème fraiche i en skål. Fördela köttfärsröran i springformen, bred ut ostcrèmen. Strö hackad paprika och majs över. Avsluta med att strö den rivna osten över toppen.
Gratinera i mitten av ugnen i 15 minuter, lägg sedan över ett folie och låt den gå 15 min till. (Sammanlagt 30 minuter)
Låt tacogratängen svalna några minuter innan du lossar kanten på springformen och skär upp i bitar. Servera gärna med en fräsch sallad, guacamole och gärna en klick gräddfil.