Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Svampfylld lövbiff med tryffelgratäng


  • Författare: Åse
  • Portioner: 3-4

Ingredienser

8 skivor lövbiff
4 tsk dijonsenap
250 g champinjoner
1 gul lök
salt, peppar
smör att steka i
100 g riven lagrad ost

Gratängen:
1/2 gul lök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackad
smör att steka i
400 g rotfrukter (tex morot, rotselleri, palsternacka, sötpotatis/potatis)
1 dl grädde
1 dl mjölk (eller ta sammanlagt 2 dl grädde)
1 dl riven ost
2 msk zeta creme, svamp med tryffel
1 tsk tryffelolja
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl riven ost att toppa med


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skala och skiva rotfrukterna tunt.
Fräs lök och vitlök i lite smör tills löken svettats ur.
Blanda rotfrukter, lök, gräddmjölken med kryddor och 1 dl ost i en skål. Häll över i gratängformen och toppa med resterande riven ost. Platta till allt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, eventuellt behövs folie mot slutet så gratängen inte får för mycket färg.

Skiva champinjonerna, finhacka löken. Fräs i lite smör tills allt fått fint färg. salta och peppra något.
Lägg lövbiffskivorna på en skärbräda. Salta och pepra och bred dijonsenap på dem.
Lägg champinjon- och lökröran i en hög längst upp, salta och peppra. Lägg en hög riven ost och vik ihop till en rulle.
Stek i ganska het panna med lite smör, när rullen fått fin färg sänk värmen och låt gå en liten stund till. Inte för länge då blir lövbiffen seg.
Servera med gratängen och lite grönt.