Skriv ut

Parmalindad kycklingfilé med chevre och rosmarinsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 80 grchevre
  • 4 soltorkade tomater (helst utan olja, de använder oftast solrosolja)
  • 1 handfull basilikablad
  • salt, peppar
  • 48 tjockare skivor parmaskinka
  • olivolja

Sås

  • 1 dl köttbuljong
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk mörk balsamvinäger
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • salt, vitpeppar
  • liten skvätt äkta soja
  • 2 msk persilja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Rensa kycklingfiléerna och gör snitt längs långsidan, akta så det inte går igenom men skär så djupt som möjligt.
  3. Salta och peppra insidorna och fyll med strimlade soltorkade tomater, chevre och basilika. Vik över ena sidan som ett lock. Rulla 1-2 skivor parma runt varje filé.
  4. Hetta upp olivolja i en panna och fräs filéerna på varje sida, de ska bara få lite färg.
  5. Lägg i ugnsform och grilla färdigt i ugnen till en innertemperatur på 72 gr, ca 15 min.
  6. Ta ut och låt vila under aluminiumfolie.

Gör såsen

  1. Finhacka schalottenlöken och låt koka upp med köttbuljongen.
  2. Lägg ner rosmarin, balsamvinäger och häll på grädde och creme fraiche. Smaka av med salt, vitpeppar och soja. Känns såsen för syrlig så kan man runda av med lite honung.
  3. Reducera tills såsen tjocknat.
  4. Skär upp filéerna vid servering, häll på såsen och servera med valfritt tillbehör. Klipp lite persilja ovanpå såsen.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4