Ingredients
- 4 kycklingfiléer
 - 80 grchevre
 - 4 soltorkade tomater (helst utan olja, de använder oftast solrosolja)
 - 1 handfull basilikablad
 - salt, peppar
 - 4-8 tjockare skivor parmaskinka
 - olivolja
 
Sås
- 1 dl köttbuljong
 - 1 schalottenlök
 - 1 msk mörk balsamvinäger
 - 1 msk finhackad färsk rosmarin
 - 1 dl grädde
 - 2 dl creme fraiche
 - salt, vitpeppar
 - liten skvätt äkta soja
 - 2 msk persilja
 
Instructions
- Sätt ugnen på 200 gr.
 - Rensa kycklingfiléerna och gör snitt längs långsidan, akta så det inte går igenom men skär så djupt som möjligt.
 - Salta och peppra insidorna och fyll med strimlade soltorkade tomater, chevre och basilika. Vik över ena sidan som ett lock. Rulla 1-2 skivor parma runt varje filé.
 - Hetta upp olivolja i en panna och fräs filéerna på varje sida, de ska bara få lite färg.
 - Lägg i ugnsform och grilla färdigt i ugnen till en innertemperatur på 72 gr, ca 15 min.
 - Ta ut och låt vila under aluminiumfolie.
 
Gör såsen
- Finhacka schalottenlöken och låt koka upp med köttbuljongen.
 - Lägg ner rosmarin, balsamvinäger och häll på grädde och creme fraiche. Smaka av med salt, vitpeppar och soja. Känns såsen för syrlig så kan man runda av med lite honung.
 - Reducera tills såsen tjocknat.
 - Skär upp filéerna vid servering, häll på såsen och servera med valfritt tillbehör. Klipp lite persilja ovanpå såsen.
 
Nutrition
- Serving Size: 4
 

