Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Solrosostfrallor LCHF – Glutenfria – Nötfria


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3/4 dl sesammjöl
  • 1 dl malda solrosfrön
  • 23 msk chia eller linfrön
  • 2 dl riven stark ost (gärna västerbotten)
  • 1/2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • uppvispad ägg + vallmofrön till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen pösigt.
  3. Mixa solrosfröna till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser.
  4. Vispa ner mjöl + ost i äggen.
  5. Låt stå i 10 minuter innan 6 st smetbollar lägges på bakplåtsklädd plåt.
  6. Pensla med ägg och strö vallmofrön, chiafrön eller solroskärnor över.
  7. Grädda i ca 20 minuter.

Notering

  • 1 fralla: 220 kcal, 13.8 g protein, 4.2 g kolhydrater, 15.6 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6