Ingredienser
- 4 ägg
- 3/4 dl sesammjöl
- 1 dl malda solrosfrön
- 2–3 msk chia eller linfrön
- 2 dl riven stark ost (gärna västerbotten)
- 1/2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- uppvispad ägg + vallmofrön till garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa äggen pösigt.
- Mixa solrosfröna till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser.
- Vispa ner mjöl + ost i äggen.
- Låt stå i 10 minuter innan 6 st smetbollar lägges på bakplåtsklädd plåt.
- Pensla med ägg och strö vallmofrön, chiafrön eller solroskärnor över.
- Grädda i ca 20 minuter.
Notering
- 1 fralla: 220 kcal, 13.8 g protein, 4.2 g kolhydrater, 15.6 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 6