Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Solkysst kyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer, putsade
1 paket fetaost
2 burkar soltorkade tomater (ej oljan)
2 st schalottenlök
1 vitlök solo, finhackad
3 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
2,5 msk japansk soja (Tamari)
1/2 dl vitt vin
salt & peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa filéerna och lägg i form.
Smula fetaosten över kycklingen, salta och peppra.
Strimla de soltorkade tomaterna. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs tomater, lök, vitlök i en kastrull med lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Rör ner creme fraiche, grädde och vitt vin.
Häll såsen över kycklingen.
Sätt in i ugnen och låt gå i 25 minuter.
Severa med valfritt tillbehör.