Skriv ut

Snickersrutor

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 60
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 70

Scale

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad 70-90 %
  • 2 dl vispgrädde
  • 350 g osötat jordnötssmör
  • 2 dl salta jordnötter
  • (ev. sötning motsvarande 0,5 dl socker)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 50 gram kokosfett utan smak (smör fungerar också)

Instruktioner

  1. Värm 1 dl grädde i kastrull tills det nästan kokar. Ta bort från plattan och rör ner 200 gram finhackad mörk choklad. Rör försiktigt tills det är slätt. Häll ner i smord form (Jag använder löstagbar form). Ställ in i frysen tills det stelnat.
  2. Rör ner jordnötssmör, grovhackade jordnötter, vaniljextrakt, eventuell sötning och smör i kastrull och rör tills allt smält och gått ihop. Häll ovanför den stelnade chokladganachen och ställ in i frysen igen. Upprepa proceduren med 200 gr choklad + 1 dl grädde och häll sedan över jordnötslagret när det stelnat. Ställ in i frysen igen.

Notering

  • Förvaras kallt.