Skriv ut

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Instruktioner

4 portionsbitar torskrygg (600 g)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2msk smör och 2 msk olja att steka i (rapsolja eller kokosolja utan smak)

Dillsmör:
75 g smör
2 msk klippt dill
smör, peppar

Parmesankräm:
3 dl creme fraiche
100 g riven parmesan
lite salt och peppar

Långbakade rotfrukter:
4 polkabetor
1/2 rotselleri
olivolja
salt, peppar


Notering

Sätt ugnen på 180 gr.
Skala rotfrukterna och skär i stavar. Blanda i skål med lite olivolja, salt och peppar och lägg på bakplåtspapper i ugn.
Låt rosta i ca 40-45 minuter.

Blanda smör med dill, salt & peppar och förvara kallt.
Blanda riven parmesan med creme fraiche och smaka av med salt & peppar.

När rotfrukterna nästan är klara, torka av torskryggsfiléerna, salta på båda sidor.
Hetta upp smör och olja. Lägg i filéerna och stek på hög värme 1 minut på varje sida. Sänk värmen till låg och sätt i en termometer och lägg på ett lock. Vid 52 grader är fisken klar.