Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smakrik festgryta med kyckling


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 400 g champinjoner
  • 8 st mindre pärllökar
  • smör att steka i
  • 2 pkt Bacon
  • 2 röda paprikor
  • 4 dl creme fraiche (eller kokosgrädde)
  • 4 dl Vatten
  • 4 msk konc. kalvfond
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1/2 msk Paprikapulver
  • 1/2 msk Curry
  • 2 msk Vinbärsgelé
  • 2 msk Dijonsenap
  • Tamarisoja
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen i mindre bitar.
  2. Skiva champinjonerna och skala pärllöken och halvera dem.
  3. Fräs champinjoner och pärllök i smör, rör ner kryddorna.
  4. Stek kycklingen tillsammans med bacon. Finhacka paprikan.
  5. Rör ner allt i en större gryta. Smaka av med salt och peppar och lite tamarisoja.
  6. Låt allt puttra i ca 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten eller grädde.