Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skurna saffranskakor lågkolhydrat, glutenfria


  • Författare: Åse
  • Portioner: 28

Ingredienser

100 g smör
1 1/4 dl sötning (tex Nick’s Use like sugar)
1/2 g saffran
1 ägg
1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
5 dl mandelmjöl
1 nypa salt
1/2 tsk hjorthornssalt eller 1 tsk bakpulver


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 g
Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
Vispa ihop alla ingredienserna.
Dela degen i 4 delar och rulla varje del till en ca 20 cm korv, lägg på bakplåtspapper, platta till med händerna till plattor om ca 8 cm.
Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna. TIPS! Lägg på bakplåtspapper över efter ca 5 minuter, så blir de inte så bruna.
Låt svalna några minuter, skär sedan i sneda snitt på ca 2-3 cm breda kakor. Låt kallna någon timme. De är mjuka när de kommer ut ur ugnen men stelnar när de kallnar.
Förvara i tex plåtburk och de kan även frysas.