Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skurna saffranskakor lågkolhydrat, glutenfria


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

5 from 1 review

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 28

Ingredienser

100 g smör
1 1/4 dl sötning (tex Nick’s Use like sugar)
1/2 g saffran
1 ägg
1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
5 dl mandelmjöl
1 nypa salt
1/2 tsk hjorthornssalt eller 1 tsk bakpulver


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr
Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
Vispa ihop alla ingredienserna.
Dela degen i 4 delar och rulla varje del till en ca 20 cm korv, lägg på bakplåtspapper, platta till med händerna till plattor om ca 8 cm.
Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna. TIPS! Lägg på bakplåtspapper över efter ca 5 minuter, så blir de inte så bruna.
Låt svalna några minuter, skär sedan i sneda snitt på ca 2-3 cm breda kakor. Låt kallna någon timme. De är mjuka när de kommer ut ur ugnen men stelnar när de kallnar.
Förvara i tex plåtburk och de kan även frysas.