Skriv ut

Shrimp Saganaki

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor – finhackade
  • 1 gul lök – finhackad
  • 2 krm chiliflingor
  • 400 ml krossade tomater av god kvalitet (gärna MUTTI)
  • 1 kruka färsk oregano, ca 1 dl
  • 0,5 dl vitt vin
  • 3 msk konc. fiskfond
  • 0,5 msk tamarisoja
  • salt & peppar
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 150 g skalade räkor, gärna MSC/ASC-märkta större räkor
  • 150 g feta- eller saganakiost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter. Rör ner tomatkross, oregano, vin, chili, fiskfond och soja. Sjud tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Rör ner persilja. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du smulat eller rivit på järn Gratinera i 15 minuter.