Ingredienser
2 msk olivolja
2 mindre gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd och 1 grön paprika
400 ml körsbärstomater
400 ml passerade tomater
1/2 tsk chiliflakes eller efter smak
1 tsk spiskummin
1 nypa kanel
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger
salt, svartpeppar efter smak
150 g fetaost
1 handfull grovhackad bladpersilja
4 ägg
Topping: 1/2 dl rostade pinjenötter (valfritt men gott med crunch)
Instruktioner
- Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i skivor.
- Hetta upp en djup stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna mjuka på medelvärme.
- Rör ner tomater, kryddor, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
- Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Smula ner fetaost och bladpersilja och knäck 4 ägg i såsen.
- Lägg på ett lock och låt sjuda i 5 minuter eller tills äggen satt sig lite.
- Strö lite mer bladpersilja över vid servering.
- Servera gärna med yoghurtsås med vitlök.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4