Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sesambakad Lax med Pak Choi och sojasås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • salt, peppar
  • 2 st pak choi (kinakål)
  • 3 silverlökar
  • kokosolja att steka i (gärna utan smak)
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sesamolja
  • 1/2 dl vita sesamfrön
  • lime
  • wasabipulver till rotfrukterna

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Salta och peppra laxen och ”panera” i sesamfrön upphällda på tallrik.
  3. Lägg i smord form.
  4. Ugnsbaka i ca 15 min.
  5. Under tiden skär av yttersta botten på pak choien så bladen separeras. Skala och skär löken i skivor. Stek lök och pak choi i kokosolja tills den mjuknat lite. Salta lite.
  6. Rör ihop sesamfrön med sesamolja och soja i en skål.
  7. Servera laxen med valfritt tillbehör* och skeda lite sojasås över lax och pak choi vid servering.

Noteringar

  • * Grilla rotfrukterna i ugn, salta och pudra wasabipulver ovanpå – rör runt och servera till rätten.

Nutrition

  • Serving Size: 4