Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sesamfrallor Glutenfria, Lågkolhydrat


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl skalade sesamfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt (beror lite på hur salt osten är)
  • 2,5 dl riven lagrad ost (Västerbotten tar jag!)
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • + sesamfrö till topping

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 varmluft grader.
  2. Vispa äggen pösigt.
  3. Mixa sesamfrön och solroskärnor till mjöl. Blanda med Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och bakpulver.
  4. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten, rör ner osten och den grekiska yoghurten.
  5. Låt stå i 10 min, klicka sedan ut 6 bullar på bakplåtspapper. Strö sesamfrön äver.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Noteringar

  • Per bulle: 313 kcal, 15.7 g protein, 3.5 g kolhydater, 24.7 g fett

Nutrition

  • Serving Size: 6