Skriv ut

Sesamfrallor Glutenfria, Lågkolhydrat

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl skalade sesamfrö
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt (beror lite på hur salt osten är)
  • 2,5 dl riven lagrad ost (Västerbotten tar jag!)
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • + sesamfrö till topping

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 varmluft grader.
  2. Vispa äggen pösigt.
  3. Mixa sesamfrön och solroskärnor till mjöl. Blanda med fiberhusk och bakpulver.
  4. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten, rör ner osten och den grekiska yoghurten.
  5. Låt stå i 10 min, klicka sedan ut 6 bullar på bakplåtspapper. Strö sesamfrön äver.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Notering

  • Per bulle: 313 kcal, 15.7 g protein, 3.5 g kolhydater, 24.7 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6