Skriv ut

Semlor LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 5-8 1x

Scale

Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl sötning (valfritt vad man vill ha)
  • 1.25 dl vätska: grädde, mjölk eller kokosgrädde
  • (2 msk vaniljproteinpulver) *valfritt men det ger god smak och blir lite luftigare
  • 3 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 2.5 dl mandelmjöl (Ica)
  • 2.5 msk fiberhusk
  • 0.5 msk bakpulver
  • 0.5 msk hela fint mortlade kardemummakärnor
  • 1 nypa salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Mandelmassefyllning
  • Rejält med inkråm (degen i bullen)
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl (eller hälften / hälften mandelmjöl hasselnötmjöl)
  • 2 droppar bittermandelarom
  • 0.5 dl sötning
  • Topping
  • Vispad grädde
  • Sukrin melis eller vanligt florsocker

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 ggr vanlig ugn.
  • Vispa äggen riktigt luftiga i några minuter med elvisp eller i köksmaskin, vispa ner sötning.
  • Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Vispa ner vätskan.
  • Låt stå i minst 10 min och forma sedan till 6 höga bullar eller 10 små med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg.
  • Grädda mitt i ugnen i 20-25 min beroende på storlek på bullarna och låt sedan svalna under bakduk.
  • Blanda nötmjöl med grädde och sötning, gröp ut inkråmet från bullarna och blanda ihop. Smaka av och fyll bullen med mandelmassefyllningen.
  • Vispa grädden med lite vaniljpulver och spritsa ovanpå, avsluta med hatten.