Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffranspasta med räkor


  • Författare: Åse

Beskrivning

1/2 dl olivolja
1 paket saffran
1/3 röd chili, urkärnad
1 vitlök solo, i tunna skivor
200 gr. halverade små tomater
400 g ASC Vannameiräkor, kokta
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
2 dl tomatsås
1 dl grädde
1 fiskbuljong – t’rning (eller motsvarande fond)
2 dl riven parmesan
400 g spaghetti av vald sort
1 dl riven parmesan


Ingredienser

Tina räkorna. Ta bort stjärten.
Hetta upp en panna och fräs saffran, chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut.
Rör ner vitt vin, buljong, tomatsås och grädde. Rör ner parmesan. Tillsätt den kokta spaghettin.
Blanda runt och smaka av med peppar. Strö över parmesan vid servering.