Skriv ut

Saffransbullar – glutenfria, lågkolhydrat

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 g saffran
  • 1 msk rom
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl sötning (Jag hade Ica sötströ)
  • 1 dl gammeldags mjölk
  • 50 g mjukt smör
  • 3 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Låt safrranet träcka i romen en stund.
  2. Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 ggr vanlig ugn.
  3. Vispa äggen riktigt luftiga i 5 minuter, vispa sedan ner smöret, mjölken och saffranet. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Låt stå ca 10 min och fördela smeten i 6-8 muffinsformar. Ställ dem på en plåt. Pensla med vispat ägg och eventuellt mandelflarn.
  4. Grädda mitt i 25-30 min och låt sedan svalna under bakduk.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6