Skriv ut

Rimmad torskrygg med parmesangremolata och blomkålsmos

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 4 torskryggar
  • 1 dl hackad, färsk persilja
  • 1 dl grovhackad mandel
  • 1 vitlök solo (motsvarande ca 3 klyftor)
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 citron, skalet
  • salt, peppar
  • 0,75 dl smält smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Blanda ihop ingredienserna till gremolatan.
  3. Rimma torskryggen i 10% saltlag (1 liter vatten, 1 dl salt).
  4. Fördela gremolatan ovanpå fisken, häll det smälta smöret över. Låt gå i ugn tills torsken har en innertemperatur på 48 grader, ca 20 minuter.
  5. Swrvera med blomkålsmos och en god sallad