Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

RÄKPIZZA (glutenfri, Lågkolhydrat)


  • Författare: Åse

Ingredienser

3 stora, runda pizzor:
4 dl mjölk
4 ägg
100 g riven smakrik ost
4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
3 dl pofiber
4 tsk bakpulver
4 krm salt

Per pizza (ca mängder):
1/2 dl Tomatsås
2 dl smakrik riven ost
1 dl rökt finhackad skinka
1,5 dl handskalade räkor
13 tsk curry
(1/2 banan, 1 konserverad ananasskiva)
1/2 dl jordnötter
Gott med bearnaise till


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svlla i 10 minuter.
Lägg degen på ett bakplåtspapper (inte smörpapper) och ett gladpack ovanpå. Kavla ut degen till 3-4 mm.
Ta bort gladpacket och lägg en tallrik ovan degen och skär runt med kniv. Ta bort tallriken och skär bort överflödig deg. Pensla med olja.
Grädda därefter bottnarna i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och lägg på tillbehören.
Först tomatsås, sedan ost sedan ingredienserna och sedan lite ost överst.
Sätt in pizzan igen i 15 minuter tills osten fått fin färg.