Skriv ut

Räkcrepes – glutenfria, lågkolhydrat

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

Pannkakor:
1,5 msk fiberhusk
3 ägg
3 dl vispgrädde eller half/half (grädde/mjölk)
lite salt
salt och peppar

Fyllning:
4 dl grädde
Salt, peppar
1 msk pressad citron
1 dl hackad dill
200 g skalade räkor
3 msk naturell färskost

Gratinering:
2 dl riven ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 g.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna och låt stå ett tag.
Grädda 4 pannkakor i smör på medellåg värme och låt svalna.
Du kan behöva späda smeten med lite vatten.
Koka upp grädden under omrörning och koka i 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och citron. Rör nen färskost, dill och räkor.
Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop. Strö över ost.
Gratinera i 10 minuter på 225 grader.