Skriv ut

Puttanesca med Zoodles (Spaghetti Puttanesca)

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 35
  • Totaltid: 40

Scale

Ingredienser

  • 2 stora zucchinis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 6 st finhackade sardellfilér i olja eller 4 tsk sardellcreme
  • 2 dl svarta urkärnade kalamataoliver
  • 0,5 dl medelstora kapris
  • 1 burk hela tomater i tomatsås
  • bladpersilja
  • 100 g parmesan

Instruktioner

  1. Fräs finhackad chili (kärna ur först), finhackad gul lök och finhackad vitlök i olivolja. Låt fräsa i ca 2 minuter. Rör sedan ner sardeller, oliver och kapris och låt fräsa en liten stund. Rör ner tomaterna och låt allt småputtra i 30 minuter.
  2. Strimla zuchinin och fräs en liten stund i olivolja, salta och peppra och rör sedan ner i tomatsåsen.
  3. Avsluta med att strö över rikligt med grovhackad bladpersilja och riven parmesan.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4