Ingredienser
- 2 stora zucchinis
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 3 msk olivolja
- 1 stor gul lök
- 6 st finhackade sardellfilér i olja eller 4 tsk sardellcreme
- 2 dl svarta urkärnade kalamataoliver
- 0,5 dl medelstora kapris
- 1 burk hela tomater i tomatsås
- bladpersilja
- 100 g parmesan
Instruktioner
- Fräs finhackad chili (kärna ur först), finhackad gul lök och finhackad vitlök i olivolja. Låt fräsa i ca 2 minuter. Rör sedan ner sardeller, oliver och kapris och låt fräsa en liten stund. Rör ner tomaterna och låt allt småputtra i 30 minuter.
- Strimla zuchinin och fräs en liten stund i olivolja, salta och peppra och rör sedan ner i tomatsåsen.
- Avsluta med att strö över rikligt med grovhackad bladpersilja och riven parmesan.
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 35
Näringsinnehåll
- Portioner: 4