Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Puttanesca med Zoodles (Spaghetti Puttanesca)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 stora zucchinis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 6 st finhackade sardellfilér i olja eller 4 tsk sardellcreme
  • 2 dl svarta urkärnade kalamataoliver
  • 0,5 dl medelstora kapris
  • 1 burk hela tomater i tomatsås
  • bladpersilja
  • 100 g parmesan

Instruktioner

  1. Fräs finhackad chili (kärna ur först), finhackad gul lök och finhackad vitlök i olivolja. Låt fräsa i ca 2 minuter. Rör sedan ner sardeller, oliver och kapris och låt fräsa en liten stund. Rör ner tomaterna och låt allt småputtra i 30 minuter.
  2. Strimla zuchinin och fräs en liten stund i olivolja, salta och peppra och rör sedan ner i tomatsåsen.
  3. Avsluta med att strö över rikligt med grovhackad bladpersilja och riven parmesan.
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 35

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4