Skriv ut

Pulled Chicken Pie – Glutenfri, Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 40 gram smör
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg

Pulled Chicken

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 dl chilisås (Ica Gott liv innehåller mindre socker)
  • 1 msk chipotlepaste
  • 2 msk tamarisoja
  • 40 g tacokrydda utan socker
  • salt efter behov och smak
  • 1/2 röd spetspaprika
  • + koriander

Stanning

  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 3 dl riven ost

Instruktioner

  1. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
  2. Tryck ut i springform (ca 24 cm), det kan kräva lite tålamod, använd smörkniv för att platta ut det sista.
  3. Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 170 grader.

Kycklingen

  1. Sätt ugnen på 170 gr.
  2. Rensa kycklingen och lägg i ugnssäker gryta med lock.
  3. Klyfta lök och vitlök och lägg ovanpå.
  4. Blanda ihop chilisås, chipotlepaste, tamarisoja, tacokrydda och salt och häll över kycklingen.
  5. Sätt på locket och låt gå i ugn i ca 2 timmar.
  6. Dra isär köttet med två gafflar och blanda med sås, lök och vitlök.
  7. Höj ugnsvärmen till 200 gr.
  8. Fyll skalet med kycklingen, vispa ihop ägg med grädde och ost och häll ovanpå, blanda lite.
  9. Tryck ner några tunna skivor paprika och grädda sedan i ca 30 minuter.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8