Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Proteinvåffla med färskost, avokado och stekt ägg


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1 dl kvarg
1 ägg
ca 1520 g proteinpulver (naturell)
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
olja att steka i
1 avokado
2 ägg
salt, peppar
ev. vitlökssalt, persilja, groddar


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna, låt stå ett tag.
Spraya ett minivåffeljärn med oljespray (eller hetta upp lite olja i en stekpanna)
Tillaga våfflorna någon minut på varje sida, öppna försiktigt och använd en gaffel för att lossa våfflan från våffeljärnet.
Bre naturell färskost på. Stek äggen och krydda med salt, peppar och gärna lite chiliflakes.
Dela avokadon, kärna ur och lägg på färskosten. Krydda gärna med lite vitlökssalt och svarta sesamfrön.
Lägg äggen på våfflorna. Gott med lite groddar och klippt persilja ovanpå.