Ingredienser
1 dl kvarg
1 ägg
ca 15–20 g proteinpulver (naturell)
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
olja att steka i
1 avokado
2 ägg
salt, peppar
ev. vitlökssalt, persilja, groddar
Instruktioner
Rör ihop ingredienserna, låt stå ett tag.
Spraya ett minivåffeljärn med oljespray (eller hetta upp lite olja i en stekpanna)
Tillaga våfflorna någon minut på varje sida, öppna försiktigt och använd en gaffel för att lossa våfflan från våffeljärnet.
Bre naturell färskost på. Stek äggen och krydda med salt, peppar och gärna lite chiliflakes.
Dela avokadon, kärna ur och lägg på färskosten. Krydda gärna med lite vitlökssalt och svarta sesamfrön.
Lägg äggen på våfflorna. Gott med lite groddar och klippt persilja ovanpå.