Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza Calzone


  • Total Time: 1 hour 10 minutes

Ingredienser

  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvete
  • 5 1/26 dl vetemjöl special

Calzonefyllning

  • 2 burkar god pizzasås
  • 400 g fin rökt skinka
  • 500 g riven ost med goda smältegenskaper (tex gouda)
  • 4 dl riven pamesan
  • 2 krukor färsk oregano
  • 2 dl urkärnade svarta kalamataoliver
  • eventuellt 2 dl skalade räkor

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
  2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.
  3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 230 grader varmluft och ha två plåtar inne så de blir heta.
  5. Dela degen i fyra delar och baka ut varje del till en rundel. Smeta ut pizzasås på varje rundel ca 1,5 cm från kanten. Lägg sedan riven ost på halva sida, sedan skinka och räkor, oliver och avsluta med den rivna parmesanen. Pensla kanterna med vatten och Lägg över den andra sidan och nyp ihop kanterna, vik sedan uppåt och se till så det är ihopnypt/förseglat. Strö lite mjöl ovanpå oh lägg Calzonen på bakplåtspapper. Repetera sedan på de andra och sätt in dem i ugnen två och två. Grädda dem i ca 10 minuter.

Noteringar

  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 60

Nutrition

  • Serving Size: 4