Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza Bianco med Spenat och Gorgonzola LCHF


Ingredienser

Pizzadeg, 1 plåt

  • 100 g riven parmesan (Tips är att ta hälften riven mozzarella och hälften parmesan)
  • 4 ägg
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk bakpulver
  • lite salt och torkad oregano

Biancosås

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • lite örtkrydda

Topping

  • 6 stora champinjoner, tunt skivade
  • 150 g gorgonzola
  • 2 st buffelmozzarella á 125 g
  • 2 handfulla spenat
  • 78 små kronärtskockshjärtan
  • 10 tunna skivor parma

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr .
  2. Vispa ägg fluffigt. Vispa sedan ner Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), grädde och salt. Blanda sist ner osten. Häll över degen på plåt. Låt stå ca 5 minuter.
  3. Grädda i ugn ca 15 minuter.
  4. Fördela biancosåsen och övrig topping. Grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg.

Nutrition

  • Serving Size: 4