Skriv ut

Pizza Bianco med Spenat och Gorgonzola LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Pizzadeg, 1 plåt

  • 100 g riven parmesan (Tips är att ta hälften riven mozzarella och hälften parmesan)
  • 4 ägg
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • lite salt och torkad oregano

Biancosås

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • lite örtkrydda

Topping

  • 6 stora champinjoner, tunt skivade
  • 150 g gorgonzola
  • 2 st buffelmozzarella á 125 g
  • 2 handfulla spenat
  • 78 små kronärtskockshjärtan
  • 10 tunna skivor parma

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 g.
  2. Vispa ägg fluffigt. Vispa sedan ner fiberhusk, grädde och salt. Blanda sist ner osten. Häll över degen på plåt. Låt stå ca 5 minuter.
  3. Grädda i ugn ca 15 minuter.
  4. Fördela biancosåsen och övrig topping. Grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4